Sari la conținut

Israelul respinge acuzația că ar fi bombardat tabăra din apropierea localității Rafah

Armata israeliană a respins acuzațiile că ar fi bombardat o tabără de corturi situată la vest de Rafah, în urma cărora cel puțin 21 de persoane ar fi pierit, potrivit autorităților sanitare din Gaza, relatează Reuters, conform sursei.

În ciuda apelului făcut de Curtea Internațională de Justiție, tancurile israeliene au avansat spre centrul Rafah după o noapte de bombardamente intense. În plus, țări precum Spania, Irlanda și Norvegia au recunoscut oficial un stat palestinian, fapt ce a accentuat izolarea internațională a Israelului, conform News.ro.

Statele Unite ale Americii, unul dintre cei mai apropiați aliați ai Israelului, au reiterat opoziția lor față de o posibilă ofensivă terestră majoră în Rafah, dar au afirmat că nu au indicii că o astfel de operațiune este în curs de desfășurare.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru probleme de securitate națională, a descris ceea ce ar constitui o ofensivă majoră în Rafah din perspectiva SUA, menționând implicarea unui număr mare de trupe într-o manevră coordonată împotriva unor ținte terestre multiple.

În urma unui atac aerian israelian care a provocat critici internaționale, serviciile de urgență din Gaza au raportat că, marți, patru proiectile au lovit un grup de corturi la Al-Mawasi, o zonă pe coasta Gaza, desemnată de Israel ca fiind o zonă umanitară extinsă, unde civilii din Rafah au fost sfătuiți să se refugieze pentru a fi în siguranță. Potrivit oficialilor medicali din Gaza, cel puțin 12 dintre persoanele decedate marți erau femei.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!