Sari la conținut

Italia va achita în locul Germaniei despăgubirile acordate familiilor victimelor italiene ale crimelor naziste

Italia va achita în locul Germaniei despăgubirile acordate familiilor victimelor italiene ale crimelor naziste în masacre, precum cele de la Marzabotto sau Sant’Anna di Stazzema, deportări în lagăre de concentrare și execuţii, potrivit sursei.

Aşa cum se prevede într-un acord semnat între cele două țări în 1962, Berlinul nu este obligat să plătească despăgubiri: o va face statul italian cu resursele conținute într-un fond special de 61 de milioane de euro, în baza unui decret publicat în Monitorul Oficial și semnat de miniștrii economiei, afacerilor externe și justiției.

Curtea Constituțională va trebui doar să se exprime asupra legitimității legii, pusă în discuție de un judecător al curții de la Roma.

Fondul pentru recuperarea prejudiciilor suferite de victimele celui de-al Treilea Reich între 1 septembrie 1939 și 8 mai 1945 a fost înființat de guvernul Draghi prin legea 36 din 30 aprilie 2022.

Finanțarea este de 20 de milioane pentru anul 2023 și de 13,6 milioane pentru fiecare an din 2024 până în 2026 şi poate fi obţinută de toţi cei care au „un titlu constând într-o hotărâre judecătorească definitivă privind evaluarea și acoperirea daunelor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!