Sari la conținut

Iulia Navalnaia i-a îndemnat pe ruşi să îşi exprime opoziţia faţă de Vladimir Putin

„Puteţi să votaţi orice candidat cu excepţia lui Putin, puteţi să vă anulaţi buletinul de vot, puteţi să scrieţi ‘Navalnîi’ cu litere mari”, a îndemnat ea într-o înregistrare video pe YouTube, calificând scrutinul prezidenţial drept o „mascaradă”, notează sursa.

„Trebuie să mergem la secţia de vot în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, 17 martie la prânz”, a mai spus văduva lui Navalnîi, ale cărui funeralii săptămâna trecută la Moscova au strâns mai multe mii de persoane.

„Putem să venim şi să constatăm că suntem numeroşi şi puternici împotriva războiului, corupţiei şi fărădelegii”, a continuat ea.

Ideea îi aparține lui Alexei Navalnîi

Alexei Navalnîi lansase această idee la începutul lunii februarie, transmiţând din detenţie că „aceasta ar putea fi o demonstraţie puternică a stării de spirit a ţării”.

Potrivit Iuliei Navalnaia, „este o acţiune foarte simplă şi sigură”, care „nu poate fi interzisă” de autorităţi.

În acelaşi mesaj, Iulia Navalnaia le-a mulţumit miilor de simpatizanţi care i-au adus un omagiu soţului său vinerea trecută, cu prilejul funeraliilor, şi ulterior la mormânt.

„Aceste imagini sunt impregnate nu doar de durere şi de tristeţe, dar şi de speranţă”, a spus ea, salutând persoanele ”cele mai curajoase, cele mai oneste din ţara noastră”.

„Suntem mulţi şi, atât timp cât suntem împreună, nimic nu e terminat”, a mai spus Navalnaia în mesajul său.

„Alături de voi, există probabil mulţi oameni care sunt contra lui Putin şi contra războiului. Şi, dacă vom veni în acelaşi timp, vocea noastră contra lui Putin va răsuna mult mai puternic”, a mai îndemnat ea.

În acest timp, Kremlinul dă asigurări că ruşii sunt în număr mare „uniţi” în jurul preşedintelui Putin, a cărui realegere este aşteptată la scrutinul ce se va desfăşura între 15 şi 17 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!