Sari la conținut

Joe Biden a sosit în Franța pentru a comemora Debarcarea din Normandia, iar Rusia nu a fost invitată

Joe Biden a început o vizită în Franța pentru a lua parte la comemorarea zilei D-Day, care marchează Debarcarea aliată în Normandia în 1944. A fost întâmpinat de premierul francez Gabriel Attal la aterizarea sa la Paris, conform sursei.

În cadrul acestei vizite, Biden va participa la festivități organizate de președintele Franței, Emmanuel Macron, unde va întâlni și alți lideri, inclusiv regele Charles al Marii Britanii, cancelarul german Olaf Scholz, omologul său italian Sergio Mattarella și președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Biden va fi de asemenea invitatul lui Macron la Paris sâmbătă, în prima sa vizită oficială de stat în Franța. El va susține un discurs la ceremoniile oficiale de pe plajele din Utah și Omaha, unde desfășurarea D-Day-ului a jucat un rol crucial în eliberarea Franței și a Europei de ocupația nazistă.

Pe lângă programul oficial, Biden va discuta și cu președintele Zelenski pentru a explora modalități de consolidare a sprijinului SUA pentru Ucraina. Cei doi lideri vor continua discuțiile și la summitul G-7 din Italia, programat între 13 și 15 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!