Sari la conținut

Joe Biden consideră că o ofensivă terestră majoră a armatei israeliene la Rafah ar fi „o greșeală”

Președintele american i-a transmis premierului israelian Benjamin Netanyahu că este „profund îngrijorat” de acest lucru, potrivit lui Jake Sullivan, citează sursa.

O operațiune militară de amploare împotriva Rafah, la granița cu Egiptul, „ar duce la mai multe victime nevinovate, ar înrăutăți situația umanitară deja gravă, ar consolida anarhia din Gaza și ar izola și mai mult Israelul” pe scena internațională, a declarat consilierul.

În timpul schimbului de replici pe care cei doi lideri l-au avut luni, președintele american a cerut trimiterea unei delegații israeliene în Statele Unite pentru a discuta despre această ofensivă planificată, iar șeful guvernului israelian a fost de acord, a declarat consilierul într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, această discuție ar trebui să vizeze și posibilitatea unei „alte abordări” menite să lovească Hamas la Rafah fără a trece printr-o ofensivă terestră majoră.

Jake Sullivan a declarat că se așteaptă ca Israelul să se abțină de la lansarea unei operațiuni la Rafah înainte ca această discuție să aibă loc la Washington.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!