Sari la conținut

Joe Biden declară că nu va grația fiul său în caz de condamnare

Joe Biden a afirmat că nu își va grația fiul în cazul în care acesta va fi găsit vinovat în procesul în care este acuzat de deținere ilegală de armă, conform informațiilor furnizate de agenția DPA, citată de Agerpres, relatează sursa.

Întrebat într-un interviu televizat dacă este pregătit să accepte verdictul procesului, Biden a răspuns afirmativ. Prezentatorul ABC News David Muir l-a întrebat și dacă exclude o eventuală grațiere, la care președintele a răspuns cu un “da”, potrivit unui comunicat publicat de postul de televiziune.

Interviul, înregistrat în Normandia cu ocazia comemorării a 80 de ani de la „Ziua Z” (Debarcarea din Normandia), a fost difuzat joi seara. Fiul președintelui este acuzat că a mințit când a completat în anul 2018 un formular pentru achiziționarea unei arme de foc, negând dependența sa de droguri, fapt recunoscut ulterior în cartea sa autobiografică “Beautiful Things”.

Două capete de acuzare au fost formulate împotriva sa, respectiv fals în declarații și deținere ilegală de armă. El riscă până la 25 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat, dar în practică astfel de infracțiuni izolate rareori au condus în SUA la sentințe de închisoare cu executare.

Agenția DPA subliniază că declarațiile președintelui Biden vin în contrast cu comportamentul predecesorului său Donald Trump, confruntat cu mai multe procese penale și care a insinuat că ar putea anula sentințele dacă va câștiga alegerile din noiembrie.

Într-un dosar separat, Hunter Biden este judecat în California pentru o evaziune fiscală de 1,4 milioane de dolari.

El a pledat nevinovat în ambele dosare, care nu au nicio legătură cu procedura de impeachment inițiată de republicani în septembrie împotriva tatălui său, pe care-l acuză că, în timp ce era vicepreședinte al lui Barack Obama (2009-2017), și-ar fi folosit influența politică pentru a facilita afacerile fiului său în Ucraina și China.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!