Sari la conținut

Kelemen Hunor: Partidul Național Liberal este legat în mod inerent de PSD

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a subliniat într-un interviu acordat Digi 24 că Partidul Național Liberal este legat în mod inerent de PSD pe parcursul întregului an electoral din 2024, catalogând această alianță drept una de stânga în care direcțiile politice sunt impuse de social-democrați.

În ceea ce privește speculațiile despre o posibilă ruptură a coaliției de guvernare între liberali și social-democrați după alegerile din 9 iunie, Hunor le-a respins ca pe o “legendă urbană”, menționând că nu a primit informații oficiale în acest sens, ci doar zvonuri.

Liderul UDMR a subliniat lipsa unei justificări logice pentru o eventuală retragere a liberalilor din guvernare în contextul politic actual.

Kelemen Hunor a adăugat că este improbabil ca PNL să renunțe la guvernare cu doar câteva luni înainte de alegerile parlamentare și a subliniat că aceștia sunt legați să rămână alături de PSD. Mai mult decât atât, el a remarcat că actuala coaliție reprezintă o alianță de stânga, contrastând cu alianța dreptei care se află în opoziție. Potrivit liderului UDMR, PSD este partidul care determină direcțiile politice în această coaliție, iar PNL a devenit un partener secundar în procesul decizional.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!