Sari la conținut

Kievul afirmă că tactica Rusiei în războiul din Ucraina s-a schimbat: „Tot ce-am reparat de-a lungul unui an a fost distrus în câteva zile, în câteva atacuri”

În ultimele două ierni, Ucraina a rezistat unui val de atacuri aeriene rusești care urmăreau să-i distrugă infrastructura energetică pentru cufunda populația în întuneric și pentru a folosi temperaturile negative ca armă de război. Ucraina a rezistat datorită sistemelor de apărare occidentală și a măsurilor de economisire a energiei. Cu toate acestea, Rusia nu a renunțat și în ultimele două săptămâni a reluat atacurile intense, arată o analiză CNN.

În timp ce Ucraina a rezistat furtunii din această iarnă, Rusia și-a reînnoit atacul în ultimele săptămâni, lovind rețeaua electrică a Ucrainei cu o intensitate și într-un mod nemaivăzut în mai mult de doi ani de război.

„Tacticile lor s-au schimbat. Din păcate, nu în bine pentru noi”, a declarat Svitlana Grinchuk, ministrul adjunct al energiei din Ucraina, pentru CNN.

În primii doi ani de război, atacurile rusești au fost mai împrăștiate, cu salve de rachete care vizau zone mari din sistemul energetic al Ucrainei. Acum, atacurile devin mai precise și mai concentrate, cu zeci de rachete și drone asupra unei singure ținte.

„Într-o perioadă atât de scurtă – în câteva săptămâni de aceste atacuri masive rusești – aproape toate eforturile noastre de reconstrucție și reparare de-a lungul unui an au fost distruse în câteva zile, în câteva atacuri”, a spus Grinchuk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!