Sari la conținut

Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial, va renunța la poziția sa executivă după o activitate de 50 de ani

Forumul Economic Mondial a confirmat marți că fondatorul său, Klaus Schwab, se va retrage din rolul său executiv după o activitate de peste 50 de ani, relatează CNBC, conform sursei.

Forumul a declarat că această decizie face parte dintr-o strategie pe termen lung de restructurare a managementului său, transferând guvernanța către un președinte și un consiliu de conducere.

În prezent, Borge Brende ocupă funcția de președinte al WEF. Forumul nu a dezvăluit încă cine îl va înlocui pe Schwab și va prelua conducerea reuniunii sale anuale de elită din Davos, Elveția.

“Din 2015, Forumul Economic Mondial s-a transformat dintr-o platformă de convocare în principalul organism global pentru cooperarea public-privată. Ca parte a acestei transformări, organizația a trecut și printr-o evoluție planificată a guvernării, de la o organizație gestionată de fondator la una în care un președinte și un consiliu de conducere își asumă responsabilitatea executivă deplină”, a declarat WEF într-un comunicat.

Grupul de reflecție nonprofit a confirmat că Schwab va ocupa în continuare rolul de președinte al consiliului de administrație.

Acesta a menționat că consiliul va fi structurat în jurul a patru comitete strategice “pentru a consolida și mai mult impactul activității noastre”.

WEF a precizat că schimbarea în conducere va fi finalizată înainte de următoarea adunare de la Davos din ianuarie 2025.

Planurile lui Schwab au fost inițial anunțate printr-un email adresat personalului marți, conform unui articol din publicația Semafor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!