Sari la conținut

Kremlinul a reacționat la atacul lansat de Joe Biden la adresa lui Vladimir Putin: „înjosește America însăși”

Kremlinul a reacționat joi la atacul lansat de Joe Biden la adresa președintelui rus Vladimir Putin, susținând că un astfel de limbaj „înjosește America însăși”, conform Reuters. Amintim că președintele american l-a numit pe Putin „ticălosul nebun”, atrăgând atenția riscului unui război nuclear, transmite sursa.

  • „Este puțin probabil ca folosirea unui astfel de limbaj împotriva șefului altui stat de către președintele Statelor Unite să îl afecteze pe președintele nostru, președintele Putin. Dar îi înjosește pe cei care folosesc un astfel de vocabular”, a reacționat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.

Peskov a susținut că remarca a fost „probabil un fel de încercare de a arăta ca un cowboy de la Hollywood”. „Dar, sincer, nu cred că este posibil”.

  • „A folosit oare vreodată domnul Putin vreun cuvânt grosolan la adresa dumneavoastră? Asta nu s-a întâmplat niciodată. Prin urmare, cred că un astfel de vocabular înjosește America însăși”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

„Ticălos nebun”

Joe Biden l-a calificat, miercuri, pe preşedintele rus Vladimir Putin drept un „ticălos nebun”, în timpul unei întâlniri cu donatori ai Partidului Democrat la San Francisco (California), când l-a atacat virulent şi pe rivalul său Donald Trump.

  • „Ameninţarea existenţială este reprezentată de schimbările climatice.
  • Mai este şi ticălosul ăla nebun de Putin, mai sunt şi alţii, şi trebuie să ne facem mereu griji cu privire la războiul nuclear, dar ameninţarea existenţială pentru omenire sunt schimbările climatice”, a declarat preşedintele democrat, în vârstă de 81 de ani, care candidează pentru un al doilea mandat.

În limba engleză, Joe Biden a folosit cele trei litere „SOB”, prescurtare de la „son of a bitch”, o insultă care poate fi tradusă prin „ticălos”, „nenorocit” sau chiar „fiu de căţea”.

Preşedintele american îl numise deja în trecut pe omologul său rus „măcelar” şi „criminal de război”.

Biden a promis că va anunţa vineri sancţiuni „majore” împotriva Rusiei ca răspuns la moartea lui Alexei Navalnîi.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!