Sari la conținut

Kremlinul neagă că a dat ordin pentru asasinarea lui Evghenii Prigojin. Dmitri Peskov: „O minciună absolută”

Kremlinul denunță o „minciună absolută” privind moartea lui Prigojin. Peskov a abordat în conferința sa de presă speculațiile potrivit cărora Prigojin ar fi fost asasinat la ordinele Kremlinului din cauza rebeliunii militare pe care a pornit-o în noaptea dintre 23 și 24 iunie, notează sursa.

„Acum există o mulțime de speculații privind prăbușirea avionului și morțile tragice ale pasagerilor avionului, inclusiv a lui Evgheni Prigojin. Desigur, în Occident toate aceste speculații sunt prezentate dintr-un unghi binecunoscut”, le-a spus el reporterilor de la Moscova.

„Toate acestea sunt o minciună absolută iar aici, când se relatează despre acest subiect, este nevoie să vă bazați pe fapte. Deocamdată nu sunt cunoscute multe date. Ele trebuie stabilite în cursul acțiunilor de investigație”, a mai spus el.

Mai mulți oficiali occidentali, inclusiv președintele american Joe Biden, și-au exprimat rezervele vizavi de faptul că moartea lui Prigojin ar fi un accident.

„Nu sunt surprins. În Rusia nu se întâmplă multe lucruri în spatele cărora nu este Putin, dar nu știu destule pentru a ști răspunsul”, a spus șeful de la Casa Albă joi, la câteva ore după vestea morții lui Prigojin, fiind întrebat de jurnaliști cu privire la acest subiect.

Ministerul rus de externe a criticat vineri această afirmație a lui Biden și alte comentarii ale sale pe subiect, afirmând că arată o lipsă a tactului diplomatic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!