Sari la conținut

La Belgorod, o explozie a distrus intrarea unei clădiri înalte: autoritățile ruse dau vina pe Ucraina

Acest lucru a fost raportat de canalele locale de telegramă rusă și de șeful regiunii Vyacheslav Gladkov.

La ora 11:19, Gladkov a anunțat că în Belgorod și districtul Belgorod a fost activată o sirenă de avertizare a rachetelor.

Ulterior, canalul de telegramă „Zhest Belgorod” a informat că se pare că un proiectil a lovit o clădire rezidențială de pe strada Shchorsa, în urma căreia întreaga intrare a fost distrusă și au fost, de asemenea, deteriorate carosabilul aceleiași străzi. Un autoturism ar fi incendiat pe strada Blagodatna.

Mai târziu, Gladkov a acuzat Forțele Armate ucrainene de presupuse bombardarea în masă a Belgorodului și a districtului.

“Pe Kharkivska Gora, ca urmare a unei lovituri directe a unui proiectil într-un bloc de apartamente, întreaga intrare de la etajul zece până la primul s-a prăbușit. Am mers la locul respectiv. Toate detaliile mai târziu”, a scris el.

Agenția de știri de propagandă „RIA Novosti” cu referire la serviciile de urgență scrie că 9 persoane au fost rănite în timpul prăbușirii intrării unui imobil de locuințe din Belgorod, locuitorii fiind evacuați. De asemenea, ei au remarcat că Comitetul de Investigații al Federației Ruse a declarat că au existat morți și răniți ca urmare a bombardării Belgorodului.

Mai târziu, TASS a scris că acoperișul unui bloc de apartamente din Belgorod s-a prăbușit în urma mai multor salvatori.

Acuzații din Rusia

Ministerul Apărării al Federației Ruse a acuzat Forțele Armate ale Forțelor Armate de atacul terorist asupra cartierelor rezidențiale din Belgorod cu utilizarea sistemului de rachete tactice Tochka-U, a sistemului de rachete sol-aer Vilkha și a RM. -70 Vampir.

„În timpul respingerii atacului, șase rachete Tochka-U, patru rachete ale MSRP „Vampyr” și două rachete MSRP „Vilkha” au fost distruse de echipamentele rusești de apărare aeriană. Fragmente ale uneia dintre rachetele doborâte ale „Tochka”. -U” TRC a deteriorat o clădire rezidențială din orașul Belgorod “, – a scris serviciul de presă al Ministerului Apărării inamic.

Comitetul de investigație al Federației Ruse a deschis un dosar penal pentru un act terorist (articolul 205 din Codul penal al Federației Ruse) „în legătură cu bombardarea Belgorodului”.

„Pe 12 mai, în urma unui atac al forțelor armate ale Ucrainei asupra orașului Bilhorod, un proiectil a lovit o clădire rezidențială cu mai multe etaje. În urma incidentului, conform datelor preliminare, au fost morți și răniți. ”, se spune în raport.

Reacția Ucrainei

Andriy Kovalenko, șeful Centrului de combatere a dezinformarii al NSDC, a spus că videoclipul cu explozia de la intrare nu arată lovitura în sine, așa că probabil casa a fost aruncată în aer.

“Casa din Belgorod pare să fi fost aruncată în aer. Videoclipul de la camere nu arată obiecte care cad, prin urmare, toate acuzațiile rușilor cu privire la bombardarea Forțelor de Apărare sunt în prezent neadevărate. Este destul de asemănător cu o provocare a Rusiei, sau o provocare informațională pentru a umfla situația, pentru a justifica noi greve asupra clădirilor rezidențiale ale orașelor ucrainene”, a scris el.

De asemenea, nu a exclus varianta conform căreia ar fi putut fi o explozie internă, pe care propaganda rusă o prezintă acum ca un bombardament în propriul interes.

Analistul OSINT și observatorul militar Tendar a comentat că casa a fost aruncată în aer: „În Belgorod, un bloc de apartamente a fost aruncat în aer. Am văzut multe blocuri lovite în timpul acestui război și sunt destul de sigur că acesta este diferit. Modelul de explozie indică o explozie din interiorul clădirii.”

Potrivit analistului, videoclipul nu arată nicio rachetă căzând, ci doar fum și resturi zburătoare.

Cercetătorul crede că acest lucru are toate semnele a ceea ce s-a întâmplat în 1999 la Moscova, când FSB-ul Rusiei a aruncat în aer clădiri înalte pentru a „justifica” războiul din Cecenia.

  • În noaptea de 12 mai, rușii au anunțat un atac cu drone asupra unei rafinării de petrol din regiunea Volgograd. În urma impactului, acolo a început un incendiu de amploare. Mai târziu s-a știut că GUR s-a aflat în spatele atacului și distrugerii a încă trei obiecte mari ale Federației Ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!