Sari la conținut

La funeraliile lui Raisi, Putin a trimis la Teheran un aliat apropiat, care a transmis un mesaj de sprijin din partea Moscovei

Un aliat important al președintelui rus Vladimir Putin a participat miercuri la ceremoniile funerare din Teheran pentru președintele Ebrahim Raisi, decedat într-un accident de elicopter, și a transmis un mesaj de susținere pentru conducerea iraniană din partea Kremlinului, relatează Reuters, conform sursei.

Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat a Rusiei, a fost cel trimis de Putin la funeralii, conform unui comunicat al Dumei. Volodin s-a întâlnit cu președintele iranian interimar Mohammad Mokhber și a transmis un mesaj de susținere din partea lui Putin „pentru conducerea și poporul din Iran”.

„Rusia e în doliu alături de Iran. Vom păstra amintirea luminoasă a președintelui Raisi ca un politician remarcabil, un adevărat patriot al țării sale și un prieten adevărat”, se arată în mesaj. „Președintele Rusiei este convins că Republica Islamică va depăși cu succes toate provocările și va continua cu încredere pe calea dezvoltării naționale durabile și a consolidării suveranității statului”, a continuat acesta.

Rusia și Iranul au dezvoltat relații strânse în ultimii ani, unindu-se împotriva a ceea ce consideră a fi politica externă nocivă a Statelor Unite și încercând să impună o ordine mondială multipolară mai echitabilă.

Moartea lui Ebrahim Raisi în accidentul de elicopter de duminică a șocat Moscova, care și-a exprimat rapid condoleanțele și sprijinul, notează Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!