Sari la conținut

La Moscova, a fost reținut un general important din Ministerul Apărării al Rusiei

Șeful Direcției Principale de Personal din cadrul Ministerului rus al Apărării, generalul-locotenent Iuri Kuznețov, a fost reținut la Moscova, potrivit rapoartelor agenției TASS, citând surse din forțele de ordine, scrie sursa.

“Generalul-locotenent Kuznețov a fost reținut ca suspect într-un caz penal. Investigația este în curs de desfășurare de către Departamentul Principal de Investigații Militare al Comitetului de Investigații al Federației Ruse. Ancheta a solicitat deja instanței să decidă măsurile preventive sub formă de detenție”, a declarat o sursă oficială pentru agenția rusă de știri.

Aceeași sursă a indicat că au avut loc percheziții la domiciliul și la locul de muncă al suspectului.

Reținerea lui Kuznețov a fost anterior semnalată de mai multe canale de Telegram. Cu toate acestea, nu există informații oficiale cu privire la motivele exacte pentru care este suspectat.

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul departamentului militar, în 2010, Kuznețov a fost numit șef al Direcției a 8-a a Statului Major General al Forțelor Armate, iar în mai 2023 a fost numit șef al Direcției Principale de Personal.

Înainte de aceste funcții, el a deținut diverse poziții în cadrul serviciului pentru protecția secretelor de stat.

Conform canalului Ribar, citat de publicația independentă Meduza, activitatea anterioară a generalului, care a supravegheat Serviciul de Protecție a Secretelor de Stat al armatei ruse, a fost cea care a stârnit interesul anchetatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!