Sari la conținut

La Odesa a avut loc o nouă explozie: orașul a fost atacat de rachete balistice, iar un incendiu puternic a izbucnit în punctul de impact

În seara zilei de 1 mai, la Odesa au izbucnit două explozii . Armata rusă a atacat deja a 3-a oară orașul cu rachete balistice. Au vizat centrul de sortare al „Novay Poshta”. O persoană a fost internată, alte 13 au primit ajutor la fața locului, a anunțat Oleg Kiper, șeful OVA Odesa, conform sursei.

O alertă aeriană a fost declarată în regiune la ora 21:55. Câteva minute mai târziu, Forțele Aeriene au avertizat despre amenințarea armatei ruse cu arme balistice.

Odesa a fost din nou atacată de balistică, un incendiu puternic a izbucnit în punctul de impact. Până acum, se știe că cel puțin 13 persoane sunt rănite, a declarat Oleg Kiper, șeful OVA Odesa .

Rusia a vizat depozitul de sortare și filiala Nova Poshta din Odesa, a raportat compania. Nu există angajați morți sau răniți.

Valoarea estimată a tuturor parcelelor care au fost distruse ca urmare a grevei este promisă a fi compensată. Coletele aflate pe drum vor fi redirecționate către filiala #3 a Noului Oficiu Poștal din Odesa.

18 angajați ai Nova Poshta, care se aflau în tură în timpul atacului cu rachete asupra Odesei, au reușit să se ascundă în adăposturi, a relatat cofondatorul companiei, Volodymyr Popereshniuk. Potrivit acestuia, aproximativ 900 de colete au fost avariate.

O persoană a fost internată în spital în urma atacului rusesc asupra Odesei în seara zilei de 1 mai, a declarat primarul orașului, Gennadiy Trukhanov . Alte 12 victime au primit asistență medicală la fața locului.

În urma atacului, infrastructura civilă din Odesa a fost distrusă, salvatorii luptă cu un incendiu de amploare. Serviciile municipale inspectează casele din apropierea locului impactului pentru a detecta geamuri și uși sparte.

În urma atacului cu rachete rusești de la Odesa, depozitele oficiului poștal au fost avariate, iar incendiul este în curs de stingere. În casele din jur sunt geamuri sparte, a spus șeful OVA Kiper.

În prezent, se știe că 14 persoane au fost rănite, un bărbat fiind internat în stare moderată.

Pompierii au stins incendiul pe tot parcursul nopții, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Stat de Urgență Odesa Marina Averina. La stingere au participat 68 de salvatori, care au implicat 19 echipamente.

„Un incendiu de amploare a izbucnit, în special, depozitele oficiului poștal pe o suprafață de șase mii de metri pătrați. Complexitatea unor astfel de incendii este o povară mare, iar semnalul de alarmă aerian a sunat din nou și salvatorii au luat adăpost, iar în acest timp focul s-a extins din nou”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Ea a mai remarcat că unul dintre pompierii orașului a fost avariat de valul exploziv: sticla a fost spartă în unele camere, iar tavanul a fost deteriorat. Salvatorii se aflau momentan într-un loc sigur.

Parchetul Regional Odesa a demarat o anchetă preliminară privind loviturile cu rachete asupra Odesei pe motiv de încălcare a legilor și obiceiurilor războiului – aceasta este Partea 1 a art. 483 din Codul penal al Ucrainei, a informat departamentul .

Potrivit anchetei, clădirea administrativă și spațiile de depozitare ale oficiului poștal au fost avariate. Valul de explozie a explodat ferestrele din casele din apropiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!