Sari la conținut

La Paris, 10.000 de oameni au protestat împotriva recentelor bombardamente din Rafah

Circa 10.000 de manifestanți au aderat la un protest la Paris împotriva bombardamentelor de la Rafah, care, conform Ministerului Sănătății din Gaza, au dus la moartea a cel puțin 45 de persoane în noaptea de duminică spre luni, conform AFP, relatează sursa.

Mulțimea s-a adunat în apropierea ambasadei israeliene, scandând lozinci precum „Suntem toți copii din Gaza”, „Gaza liberă” și „Gaza, Paris este cu tine”. Manifestanții purtau steaguri palestiniene și afișe cu mesaje precum „Opriți bombardamentele, eliberați Palestina”.

François Rippe, vicepreședinte al „Association France Palestine solidarité”, a condamnat bombardamentele, descriindu-le drept un „masacru suplimentar”. Potrivit estimărilor poliției pariziene, la protest au participat aproximativ 10.000 de persoane.

Un banner afișa desene cu chipurile președinților Macron, Biden și Netanyahu, însoțite de sloganul „Ei ucid omenirea”. ONU și alte țări au condamnat atacul, iar SUA au cerut Israelului să protejeze civilii. Armata israeliană a declarat că investighează incidentul, descris de premierul israelian ca un „accident tragic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!