Sari la conținut

Lavrov a declarat că China ar putea organiza o conferință de pace între Rusia și Ucraina

China ar putea găzdui o conferință de pace la care să participe Rusia și Ucraina, a declarat joi ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, potrivit agenției de presă RIA, transmite sursa.

Lavrov a menționat că această inițiativă ar continua eforturile Beijingului de a soluționa criza ucraineană, potrivit Reuters.

„Suntem de acord cu poziția Chinei că trebuie abordate cauzele profunde ale conflictului și protejate interesele legale ale tuturor părților, cu acorduri ulterioare bazate pe principiul securității egale și indivizibile”, a declarat Lavrov într-un interviu pentru agenția rusă.

„Vreau să subliniez din nou că acest lucru presupune respectarea realităților de pe teren, care reflectă voința oamenilor care trăiesc acolo”, a adăugat el.

Rusia a solicitat în mod repetat organizarea de discuții, cu condiția ca Kievul și Occidentul să recunoască câștigurile sale teritoriale din Ucraina, însă Kievul a respins aceste propuneri.

Lavrov a criticat Statele Unite pentru sprijinul acordat Ucrainei, afirmând că Washingtonul a devenit „complice la crimele regimului de la Kiev”. El a menționat că Rusia consideră livrările planificate de avioane de luptă F-16 către Ucraina drept un „semnal” din partea NATO. „Ei încearcă să ne arate că Statele Unite și NATO nu se vor opri în fața a nimic în Ucraina”, a declarat Lavrov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!