Sari la conținut

Legislația care permite evadarea din închisoare fără pedepsire în careva țări

Evadarea din închisoare fără pedepsire este în niște țări, precum Germania, Olanda, Austria și alte țări se bazează pe principii diferite, dar convergente în anumite aspecte. Iată o explicație mai detaliată:

  1. Germania: Legislația germană recunoaște dreptul natural al omului de a fi liber și inviolabilitatea libertății individuale, conform Constituției. În acest sens, evadarea nu este pedepsită suplimentar în absența altor infracțiuni comise în timpul fugei. Conceptul de “impuls natural de a fi liber” este considerat atât de intrinsec naturii umane încât nu poate fi justificată moral incriminarea evadării. Cu toate acestea, ajutorarea deținuților să evadeze este incriminată conform legislației penale germane.
  2. Olanda: Olanda consideră că dreptul de a evada este o manifestare a dreptului natural al omului de a-și urmări libertatea și fericirea. În consecință, evadarea în sine nu este pedepsită, cu condiția ca deținuții să nu comită alte infracțiuni în timpul fugii și să nu fie ajutați de alții să evadeze. Cu toate acestea, ajutorarea deținuților să fugă este incriminată și pedepsită conform legii olandeze.
  3. Alte țări: Alte țări precum Austria, Mexic, Belgia, Suedia și Elveția au abordări similare, recunoscând dreptul natural al omului de a fi liber. Evadarea este tolerată în absența altor infracțiuni comise în timpul fugei, iar legislația se concentrează mai degrabă pe pedepsirea ajutorării deținuților să evadeze decât a evadării în sine.

În concluzie, în aceste țări, evadarea din închisoare este considerată în mod diferit în raport cu alte infracțiuni, iar legislația se concentrează în principal pe pedepsirea celor care ajută la evadarea deținuților. Aceste abordări se bazează pe principii de drept natural și recunoașterea drepturilor fundamentale ale omului, precum libertatea individuală și inviolabilitatea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!