Sari la conținut

Liberalii au decis să meargă singuri la alegerile din 2024/Nicolae Ciucă și-a exprimat intenția de a fi candidatul partidului la prezidențiale

Liberalii au decis vineri, în ședința de la Sinaia, să meargă singuri la alegerile din 2024 și nu într-o alianță cu PSD așa cum inițial lua în calcul conducerea PNL. Cu un vot unanim, PNL a ales varianta candidaturii pe liste proprii în alegerile din 2024 iar Nicolae Ciucă și-a exprimat intenția de a fi candidatul partidului la prezidențiale, informează sursa.

În ședința de la Sinaia cu liderii de organizații, conducerea PNL a prezentat trei scenarii privind alegerile de anul viitor: participarea pe listă proprie, o alianţă cu PSD sau o coaliţie de dreapta mai largă.

În spatele ușilor închise au existat și atacuri la adresa PSD, unul dintre liderii PNL care au comentat relația cu social-democrații a fost Dan Motreanu. „Niciodată într-o alianţă de genul asta nu s-a pomenit ca unul din parteneri să îi fure primarii celuilalt şi să se mai şi laude cu asta”, a spus el despre partenerii de coaliţie.

Și Rareş Bogdan a vorbit despre social-democrați precizând că „vor să pară băieţi buni, însă îi atacă începând de aseară prin ”Divizia Bălăceanca”. ”Acesta a facut referire la o postare a deputatului PSD Marian Mina care s-a lansat joi într-un atac la adresa liberalilor, pe care i-a întreabat retoric dacă i-a invitat cineva pe o listă comună la alegeri.

Ciucă vrea să candideze la prezidențiale

În ședința cu șefii de organizații, președintele PNL Nicoale Ciucă a încercat un discurs mobilizator și exprimându-și convingerea ca partidul „va aborda alegerile din 2024 și le va câștiga”.

„Prin noi înșine am reușit de-a lungul istoriei. Prin noi înșine vom reuși să abordăm alegerile din 2024 și să le câștigăm. Să dăm Președintele României. Pentru că nu există altă soluție pentru dezvoltarea României”, le-a spus Ciucă liberalilor, potrivit unor surse oficiale participante la ședință.

Întrebat de un lider PNL dacă va candida la președinție, Ciucă ar fi replicat: „De ce credeți ca sunt aici?”, ar fi spus președintele PNL.

Nicolae Ciucă le-a mai vorbit liberalilor despre capacitatea PNL de a coagula dreapta spunându-le că partidul urmează să fuzioneze prin absorbție cu ALDE. Președintele PNL nu le-a spus însă niciun cuvânt însă despre partidele de opoziție aflate în Parlament ca USR și Forța Dreptei dau despre PMP-ul condus de Eugen Tomac.

„Coagularea dreptei se va face în jurul PNL. Suntem pe finalizare cu fuziunea prin absorbție cu ALDE. Suntem singurul partid care poate coagula dreapta!”, le-a spus Ciucă.

La rândul lui, secretarul general al PNL, Lucian Bode, le-a cerut liberalilor unitate pentru că trebuie ca „faliile interne trebuie asanate și trebuie să fie unitatea în jurul obiectivului comun de a câștiga toate cele 4 runde de alegeri”.

Reamintim că liberalii s-au reunit, la Sinaia, unde conducerea le-a prezentat rezultatul sondajelor interne și au cerut o decizie în ceea ce privește modul în care partidul va candida la alegerile din 2024.

Inițial președintele PNL, Nicolae Ciucă și secretarul general Lucian Bode au pledat în interiroul PNL pentru o alianță electorală cu PSD în 2024. O parte a partidului s-a opus acestei idei.

În urma cu două săptămâni, Nicolae Ciucă, la finalul ședinței BEX, a anunțat că dorința liderilor PNL este de a merge singuri în alegerile din 2024.

Schimbarea opțiunii lui Nicolae Ciucă se datorează, potrivit surselor HotNews.ro, pe de o parte opoziției primariilor și liderilor locali vis-a-vis de o alianță cu PSD și, pe de altă parte, rezultatului sondajelor care arată că votanții PNL nu acceptă candidaturi comune cu PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!