Sari la conținut

Lipsa de speranță și dezamăgirea față de politică și societate îi face pe tinerii bărbați din SUA mai conservatori

Un amplu sondaj global consultat de Reuters arată o creștere a „disperării” și a deziluziei față de politica tradițională, în special în rândul tinerilor bărbați americani, singurul grup de populație din SUA care a devenit mai conservator în ultimul deceniu, scrie sursa.

Studiul realizat de agenția internațională de cercetare Glocalities oferă context pentru scrutinul prezidențial din noiembrie din SUA și pentru altele din întreaga lume, inclusiv pentru alegerile europarlamentare din iunie. 

Concret, persoane din 20 de țări, reprezentând 60% din populația lumii, au răspuns chestionarului care a încercat să determine poziția lor pe o scală a optimismului între „speranță” și „disperare” și pe o alta între „control” și „libertate” – cu alte cuvinte, conservatorism și liberalism.

Studiul a aflat astfel că, în medie, lumea a devenit mai liberală între 2014 și 2023, chiar în vreme ce a devenit mai pesimistă.

Tinerii din întreaga lume se simt în special dezamăgiți de societate, a declarat Martijn Lampert, șeful departamentului de cercetare de la Glocalities, adăugând că „creșterea disperării în rândul tinerilor adulți din SUA depășește cu mult creșterea disperării în rândul tinerilor adulți din țările UE”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!