Sari la conținut

Lipsa permisiunii de a folosi arme occidentale pe teritoriul rusesc și lipsa sistemelor de apărare aeriană: apărarea regiunii Harkov continuă

Rusia continuă să folosească cea mai mare parte a resurselor sale militare împotriva regiunii Kharkiv. Ocupanții nu desfășoară doar acțiuni ofensive, ci aplatizează așezări întregi în care viața clocotea în urmă cu doar câteva săptămâni. Pentru a face acest lucru, rușii folosesc totul, de la bombe aeriene ghidate la rachete de croazieră, distrugând case și infrastructură.

Potrivit ultimelor informații de la Statul Major al AFU, apărătorii ucraineni au reușit să oprească armata rusă și să lanseze contraofensive în direcția Harkov. În ciuda acestui fapt, situația rămâne dificilă din cauza bombardamentelor aproape neîncetate și a sistemelor de apărare antiaeriană insuficiente. Regiunea și orașul Harkov în sine, care este al doilea oraș ca mărime din Ucraina, un centru industrial și științific, un centru umanitar și un centru logistic, suferă zilnic atacuri multiple.

La 19 mai, conducerea militară rusă a ordonat bombardarea unui loc de vacanță de vară din satul Cherkasskaya Lozovaya din regiunea Kharkiv. Atacul țintit a ucis 7 persoane, printre care o femeie de 26 de ani însărcinată în 7 luni. În apropierea locului atacului nu se aflau instalații militare. Ocupanții știau că țintesc un loc civil unde oamenii se odihneau în acel moment.

Bombardamentele rusești asupra Harkovului din 23 mai au distrus complet tipografia Factor-Druk. Crima aparentă a Rusiei a ucis 7 angajați ai tipografiei și a ars 50.000 de cărți de la diferite edituri importante din Ucraina, după cum a raportat președintele Volodymyr Zelensky.

Crimele enumerate reprezintă doar un mic procent din numărul total de tragedii comise de ruși în Harkovchina. Se știe că în așezările recent ocupate din regiune, ocupanții împușcă în masă locuitorii locali care nu au avut timp să evacueze sau nu au vrut să își părăsească locuințele.

Pentru a ocupa Harkovul, Rusia are nevoie de mult mai multe resurse și militari, așa că nu va putea face acest lucru în stadiul actual al războiului. În schimb, țara agresoare poate distruge cu ușurință orașul cu bombardamente zilnice, dacă țările partenere ale Ucrainei nu măresc aprovizionarea cu sisteme de apărare aeriană. Consolidarea apărării aeriene a Harkovului este una dintre cele mai importante priorități actuale. Distrugerea acestui oraș are chiar o semnificație sacră pentru ruși, deoarece Harkov este prima capitală a Ucrainei și orașul în care s-a născut cea mai mare comunitate culturală a ucrainenilor, care a fost, de asemenea, distrusă de regimul rus în secolul XX.

O altă prioritate a direcției Harkov este distrugerea locurilor de concentrare și a logisticii grupării agresoare. Interzicerea țărilor care furnizează arme Ucrainei de a le folosi pentru lovituri pe teritoriul rusesc îngreunează grav procesul de dezobișnuire. Permisiunea oficială ar putea ajuta AFU să lovească inamicul la distanță mare și să împiedice orice acțiuni ofensive, precum și posibilitatea ocupanților de a construi rute logistice atât în interiorul Rusiei, cât și în teritoriile ucrainene ocupate temporar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!