Sari la conținut

Lituania a evaluat de câte ori a contracarat Ungaria în chestiuni pro-Ucraina în cadrul UE: “Am atins un punct critic”

Ministrul de Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, a criticat luni Ungaria pentru pozițiile sale diplomatice, inclusiv în ceea ce privește sprijinul militar pentru Ucraina, și a subliniat necesitatea găsirii unor soluții în cadrul UE pentru a depăși opoziția Budapestei, conform raportului Reuters, relatează sursa.

Landsbergis a exprimat frustrarea comună a mai multor țări din UE, în contextul în care Estonia și Italia au semnalat, de asemenea, nemulțumire față de tacticile de blocare ale Ungariei.

“Trebuie să fim sinceri cu privire la poziția actuală a Ungariei. Majoritatea discuțiilor noastre și a soluțiilor necesare sunt blocate de o singură țară. Prin urmare, trebuie să abordăm această situație ca pe o problemă sistemică în ceea ce privește eforturile UE de a-și consolida impactul în relațiile externe”, a declarat Landsbergis la Bruxelles, unde a participat la o întâlnire a miniștrilor de externe ai statelor membre UE.

Deciziile UE în materie de politici externe necesită consensul unanim al celor 27 de state membre.

Landsbergis a menționat că guvernul lui Viktor Orban blochează deciziile UE privind asistența militară pentru Ucraina și începerea negocierilor de aderare la UE pentru Ucraina, Georgia și Armenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!