Sari la conținut

Locuitorii unui mare oraș din Canada au primit sfatul să evite dușul, baia și spălarea hainelor lor

Fără acces la duşuri, băi sau vase spălate, locuitorii orașului Calgary din vestul Canadei au primit joi o cerință de a utiliza extrem de rațional apa pentru o perioadă nedeterminată, în urma ruperii unei “conducte de apă importante”, conform rapoartelor AFP și Agerpres, relatează sursa.

O “alertă critică privind furnizarea de apă” a fost trimisă în dimineața zilei pe telefoanele mobile ale locuitorilor, avertizând că nivelul apei “a atins o stare critică”, afectând capacitatea orașului de a furniza apă populației și de a răspunde în caz de incendiu.

Primarul Jyoti Gondek a îndemnat locuințele și magazinele să economisească apa, recomandându-le să evite dușurile sau băile, precum și spălatul vaselor sau al hainelor, până când situația va fi remediată.

În zona afectată de avarie, vehiculele trebuie să se strecoare printre bălțile de apă care au inundat străzile, iar locuitorii sunt avertizați să fiarbă apa în special pentru consumul și igiena personală.

“Susținem că fiecare picătură de apă este importantă până când reparația este finalizată. Toți locuitorii orașului trebuie să coopereze”, a declarat Sue Henry, responsabilă cu gestionarea situațiilor de urgență din Calgary, într-o conferință de presă.

Cauza ruperii conductei este încă necunoscută, iar rezervoarele orașului întâmpină dificultăți în a se reumple normal, a precizat primăria, estimând că reparația ar putea dura “mult timp”.

Provincia Alberta se confruntă în prezent cu o secetă semnificativă, dar râul Bow, din care Calgary își procură apa, a avut condiții îmbunătățite în această primăvară, conform autorităților.

Calgary se clasează ca al patrulea cel mai mare oraș din Canada în ceea ce privește populația, după Toronto, Montreal și Vancouver.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!