Sari la conținut

Lupta unei românce, avertizor de integritate la Tesla, cu Elon Musk. „Mi-aș dori să aibă decența să-și ceară scuze”

Un avertizor de integritate al Tesla, românca Cristina Bălan, s-a luptat cu Elon Musk în justiție timp de un deceniu, după ce și-a exprimat îngrijorarea cu privire la siguranța frânării, ceea ce a dus la concedierea româncei, scrie BBC, conform sursei.

Fostul inginer Tesla Cristina Balan tocmai a terminat tratamentul pentru cancerul de sân, iar acum luptă, ca mamă singură, atât pentru viața ei cât și pentru reputația ei.

“Vreau să rămân cu numele și reputație nepătate. Mi-aș dori ca Elon Musk să aibă decența să-și ceară scuze”, este mesajul ei către șeful miliardar al Tesla.

Până în 2014, ea fusese o vedetă în cadrul celebrei companii producătoare de mașini electrice. Mai mult, inițialele ei erau gravate pe toate bateriile Tesla Model S, în semn de apreciere

Doamna Balan își amintește că a vorbit cu domnul Musk la coadă la cantina personalului, căruia i-a mărturisit că simte că-și trăiește ropriul vis, după ce crescuse în România fiind pasionată de mașini de când se știe.

Dar, după ce i-a spus lui Musk despre îngrijorările ei cu privire la siguranța frânelor mașinilor Tesla, și-a pierdut locul de muncă.

Doamna Bălan a câștigat un caz de concediere pe nedrept, potrivit presei din SUA.

apoi, într-o lungă declarație din presă, Tesla a susținut că ea a folosit timpul și resursele companiei pentru un proiect personal secret și au acuzat-o de delapidare- ceea ce e o infracțiune foarte gravă în SUA.

Iar dna Balan neagă cu fermitate aceste acuzații. Tesla nu a oferit niciodată detalii despre presupusa infracțiune și nu a răspuns nici solicitărilor BBC News despre aceast lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!