Sari la conținut

Macron a ajuns în Noua Caledonie: „Vom aborda reconstrucția economică. Până la sfârșitul zilei, vom lua decizii și vom face anunțuri”

Emmanuel Macron, președintele Franței, a sosit joi în Noua Caledonie, ca o manifestare de sprijin pentru arhipelagul din Pacific afectat de violențe, conform Brisbane Times, transmite sursa.

De la stânga la dreapta: Louis Mapou, șeful guvernului din Noua Caledonie, și Roch Wamytan, președintele Congresului, participă la o întâlnire cu președintele francez Emmanuel Macron Foto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia După sosirea la Aeroportul Internațional La Tontouta, situat la aproximativ 50 de kilometri de capitala Noua Caledonie, Nouméa, Macron a discutat cu jurnaliștii prezenți, afirmând că revenirea la calm este o prioritate absolută.

„Doresc să fiu alături de popor și să asistăm la reinstaurarea calmului și a siguranței cât mai curând posibil”, a declarat Macron.

El a subliniat intenția sa de a se întâlni cu oficialii locali pentru a discuta despre resursele necesare pentru a repara pagubele provocate de violențele care au inclus împușcături, incendii și alte acte de violență, soldate cu cel puțin șase persoane decedate și distrugeri estimate la sute de milioane de dolari.

„Vom purta discuții despre reconstrucția economică, sprijinul necesar și aspectele politice sensibile”, a precizat el. „Până la finalul zilei, vom lua decizii și vom face anunțuri.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!