Sari la conținut

Magnatul media Rupert Murdoch, în vârstă de 93 de ani, s-a căsătorit pentru a cincea oară sâmbătă, în cadrul unei ceremonii organizate în podgoria sa din California

Mireasa, Elena Zhukova, în vârstă de 67 de ani, este o biologă rusă la pensie. Se spune că relația dintre Murdoch și Zhukova a început curând după ruperea logodnei sale cu Ann Lesley Smith în aprilie 2023. Smith, o moderatoare de radio conservatoare în vârstă de 67 de ani, este fostă soție a magnatului.

Rupert Murdoch, născut în Australia și având șase copii, este președinte emerit al News Corporation, companie care deține Fox News, Wall Street Journal, The Sun și The Times. A renunțat la funcția de președinte al Fox și News Corp anul trecut, lăsându-l pe fiul său Lachlan să conducă ambele companii. Murdoch și Zhukova s-ar fi cunoscut la o petrecere organizată de una dintre fostele sale soții, Wendi Deng.

Zhukova a fost căsătorită cu miliardarul rus al petrolului Alexander Zhukov, iar fiica lor, Dasha, o femeie de afaceri, a fost căsătorită cu oligarhul rus Roman Abramovici până în 2017.

Cariera lui Rupert Murdoch a început în Australia în anii 1950, cumpărând ulterior ziarele News of the World și The Sun în Marea Britanie în 1969. A cumpărat, de asemenea, publicații americane precum New York Post și Wall Street Journal. În 1996, a lansat Fox News, cel mai urmărit canal de știri din SUA în prezent. Prin intermediul News Corp, fondată în 2013, Murdoch rămâne proprietarul a sute de instituții media locale, naționale și internaționale.

Cariera sa a fost umbrită de controverse, printre care și scandalul pirateriei telefonice din Marea Britanie, care a izbucnit după ce s-a aflat că News of the World a ascultat mesajele vocale ale elevei asasinate Milly Dowler. Murdoch a anunțat retragerea din rolul de lider al imperiului său media în septembrie anul trecut, lăsându-l pe fiul său Lachlan să preia controlul.

3.5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!