Sari la conținut

MAI: Emiterea duplicatului permisului de conducere este acum disponibilă online

Începând din această lună, persoanele care și-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat pot solicita un duplicat direct prin intermediul serviciului online disponibil pe site-ul http://dgpci.mai.gov.ro. Va fi necesară doar o singură prezență fizică la ghișeu.

Pentru a emite online duplicatul permisului de conducere, solicitanții trebuie să urmeze următorii pași:

  1. Crearea unui cont de utilizator pe site-ul http://dgpci.mai.gov.ro.
  2. Transmiterea documentelor necesare prin intermediul aplicației informatice, și anume:
    • Cererea solicitantului completată și semnată, bifând rubrica aferentă emiterii duplicatului permisului de conducere și completând în mod corespunzător motivul solicitării;
    • Actul de identitate, în termen de valabilitate, în copie.
  3. Achitarea contravalorii permisului de conducere, în valoare de 89 lei, prin intermediul procesatorului de plăți disponibil pe site.

Ministerul Afacerilor Interne precizează că singura modalitate de creare a conturilor de utilizator implică prezentarea solicitantului, o singură dată, pentru identificare, la oricare ghișeu de permise sau înmatriculări.

„Folosim acest prilej pentru a sublinia faptul că, în perioada următoare, se vor face demersuri și în ceea ce privește digitalizarea serviciilor privind înmatricularea vehiculelor. Prin urmare, digitalizarea serviciilor publice reprezintă un pas important în modernizarea administrației și simplificarea interacțiunilor cetățenilor cu instituțiile publice. Emiterea duplicatului permisului de conducere este unul dintre aceste servicii esențiale care va beneficia de pe urma tranziției către mediul online, în anul 2024”, se arată într-un comunicat al MAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!