Sari la conținut

Mai multe femei aduc acuzații de violență sexuală împotriva lui David Copperfield

David Copperfield, faimosul iluzionist american, este acuzat de agresiune sexuală de către șaisprezece femei, inclusiv minore la momentul pretinseelor incidente, potrivit unui articol publicat miercuri în ziarul britanic The Guardian, scrie sursa.

Trei dintre aceste femei afirmă că celebrul magician le-ar fi drogat înainte de a avea relații sexuale, negând astfel capacitatea lor de a-și exprima consimțământul.

Publicația americană a ziarului britanic susține că a intervievat peste o sută de persoane și a consultat dosarele poliției și ale instanțelor pe parcursul investigației sale, care acoperă o perioadă cuprinsă între sfârșitul anilor ’80 și 2014.

Avocații lui David Copperfield, în vârstă de 67 de ani, au respins acuzațiile prin intermediul ziarului, afirmând că clientul lor “nu a avut niciodată un comportament inadecvat față de nimeni, cu atât mai puțin față de un minor”.

Iluzionistul este cunoscut mai ales pentru trucul său de a face să dispară Statuia Libertății și pentru relația sa cu modelul german Claudia Schiffer în anii ’90.

În 2018, el a fost acuzat de agresiune sexuală de către fostul model american Brittney Lewis. Lewis, care a vorbit și ea pentru ziar, a susținut că a fost drogată și agresată sexual cu trei decenii în urmă, când era minoră.

David Copperfield a negat acuzațiile în momentul în care au fost aduse la cunoștință publicului.

Alte femei intervievate de The Guardian l-au acuzat pe magician că le-a atins în mod neadecvat pe scenă în timpul spectacolelor sale.

O altă femeie, sub pseudonim, a mărturisit că l-a întâlnit pe Copperfield la vârsta de 15 ani.

În anii care au urmat, susține ea, iluzionistul o suna noaptea și îi trimitea cadouri. Când a împlinit 18 ani, au avut o relație sexuală consensuală, potrivit relatărilor sale.

Avocații lui Copperfield au declarat că cei doi au avut o relație legală și consensuală care a durat patru ani și că magicianul “neagă vehement orice insinuare de atragere sau alte conduite inadecvate”.

Numele lui David Copperfield apare în documentele judiciare legate de cazul lui Jeffrey Epstein, finanțatorul american care s-a sinucis în închisoare în 2019 înainte de a fi judecat pentru infracțiuni sexuale și trafic de persoane. Cu toate acestea, prezența numelui său în aceste documente nu implică că ar fi avut un comportament ilegal sau reprobabil.

“Clientul nostru nu avea cunoștință despre crimele oribile ale lui Epstein”, au declarat avocații lui Copperfield pentru The Guardian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!