Sari la conținut

La aeroportul din Chișinău, participanții la evenimentul de creare a Blocului „Victorie” s-au opus verificării bagajelor

Mai mulți cetățeni care se întorceau de la Moscova, după ce duminică au participat la evenimentul de crearea a Blocului „Victorie, de către partide afiliate grupului Șor, au fost documentați suplimentar de către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Serviciul Vamal. Asta după ce aceștia au opus rezistență și au încercat agresiv să eludeze verificarea bagajelor, conform Poliției de Frontieră, conform sursei.

Poliția de Frontieră a venit cu o reacție în care se arată că în seara zilei de 22 aprilie, la Aeroportul Internațional Chișinău, potrivit procedurilor legale, pasagerilor li s-a solicitat la controlul vamal verificarea bagajelor, moment în care aceștia au manifestat opoziție și au încercat agresiv să eludeze controlul, adresând cuvinte jignitoare și provocatoare în direcția funcționarilor vamali și a polițiștilor de frontieră. 

Conform sursei, în scopul păstrării ordinii publice în zona de control bagaje a Aeroportului, cei care veneau de la Moscova au fost duși într-o altă încăpere.

„Rezistența manifestată a determinat perturbări în procesul de trecere a frontierei de stat, generând aglomerație la alte curse sosite în R. Moldova”, susțin reprezentanții Poliției de Frontieră.

În context, autoritatea face apel către călători să respecte prevederile legale și să coopereze cu autoritățile „pentru a evita astfel de situații și a consecințele legale ale unui comportament neadecvat”.

De asemenea, Poliția de Frontieră solicită de a nu implica autoritățile în dispute politice și subliniază necesitatea respectării angajaților responsabili de securitate.

Duminică, la Moscova, mai mulți politicieni afiliați grupului Șor au creat Blocul „Victorie”. 

La evenimentul de constituire a blocului au participat membri ai partidelor „Renaștere”, „Șansă”, „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”, „Victorie” și ai fostului Partid „Șor”, declarat neconstituțional. La eveniment au fost prezenți Evghenia Guțul, bașcana Unității Teritorial-Administrative Găgăuzia, și Dmitrii Constantinov, președintele Adunării Populare a Găgăuziei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!