Sari la conținut

Maia Sandu, mesaj la doi ani de la semnarea cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea EuropeanăHotNews.ro

Aderarea la Uniunea Europeană înseamnă pace și securitate, spune Maia Sandu, într-un mesaj transmis duminică, la exact doi ani de la semnarea cererii de aderare a Republicii Moldova la UE.

În 3 martie 2022, Maia Sandu a semnat cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„În acești doi ani am făcut pași hotărâți pe calea europeană, iar eforturile noastre susținute au fost răsplătite cu decizia pozitivă de inițiere a negocierilor de aderare, un semnal clar că suntem pe drumul cel corect. Aderarea la UE înseamnă condiții mai bune în școli și grădinițe, drumuri modernizate, poduri noi, spitale dotate cu echipamente moderne și, cel mai important, înseamnă pace și securitate.


Avem mult de lucru, dar împreună putem realiza toate obiectivele propuse. Împreună, avem puterea de a depăși orice obstacol și de a construi un viitor mai bun pentru Republica Moldova în marea familie europeană”, a scris pe Facebook președintele Republicii Moldova.


În 14 decembrie, în plin război declanșat de Rusia în Ucraina, Consiliul European a decis inițierea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova și Ucraina, precum și acordarea statutului de țară candidată la aderare pentru Georgia.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!