Sari la conținut

Marea Britanie face public faptul că China furnizează pentru prima dată “asistență letală” Rusiei în conflictul din Ucraina

Miercuri, secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a dezvăluit că Beijingul furnizează “asistență letală” Rusiei pentru a fi folosită în războiul din Ucraina, o declarație care nu este întocmai confirmată de SUA, conform rapoartelor Reuters și The Guardian, transmite sursa.

Grant Shapps a făcut această declarație la Londra, afirmând că serviciile de informații din domeniul apărării ale SUA și Marii Britanii au dovezi că “China furnizează în prezent sau urmează să furnizeze ajutor letal către Rusia, pentru utilizare în Ucraina”.

“Avem informații noi care mă determină să dezvălui această informație astăzi. Cred că este destul de semnificativ”, a declarat secretarul britanic al Apărării, conform Reuters.

Cu toate acestea, Shapps nu a prezentat dovezi pentru a susține afirmația sa. Cu toate acestea, a menționat că comerțul dintre Rusia și China a crescut cu 64% de la începutul conflictului din Ucraina și că Moscova și Beijingul “se sprijină reciproc”.

“Este timpul să fim conștienți. Și asta înseamnă să transpunem acest moment în planuri și capacități concrete. Și aceasta începe cu fundamentarea creșterii cheltuielilor la nivelul întregii alianțe pentru a susține capacitatea noastră colectivă de descurajare”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!