Sari la conținut

Mesele tradiționale de Paști sunt o bucurie, dar pot aduce și câteva kilograme în plus, spun nutriționiștii. Excesele bruște pot afecta sănătatea, mai ales dacă am ținut post.

Expertul în nutriție, Lygia Alexandrescu, ne îndeamnă să ne bucurăm de bucatele tradiționale, cum ar fi mielul și ouăle, dar să fim atenți la cantitatea și combinațiile alimentare. Carnea de miel, consumată în porții moderate de 100 de grame pe zi, este o sursă valoroasă de proteine, vitamine și microelemente esențiale pentru organism.

De asemenea, ouăle, fiind adevărate complexe energetice naturale, sunt benefice în cantități adecvate. Un ou de dimensiuni medii furnizează atât albuș cât și gălbenuș, conținând o serie de nutrienți esențiali pentru sănătatea noastră.

Pentru a gestiona corect mesele de Paști și a evita indigestiile, este recomandată o pauză de cel puțin o oră între felurile de mâncare. În plus, este important să acordăm atenție combinațiilor alimentare și să eșalonăm meniul astfel încât să nu suprasolicităm organismul. Controlul atent al alimentației și a combinațiilor este esențial, mai ales pentru cei care au ținut post, pentru a evita complicațiile digestive și a ne bucura în mod sănătos de sărbători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!