Sari la conținut

Migranții care vin spre Europa se confruntă cu suferințe de neînchipuit

UNHCR solicită extinderea eforturilor pentru a salva vieți pe principalele rute migratorii către Europa, unde se confruntă cu suferințe de neînchipuit, conform unui raport citat de DPA și Agerpres, conform sursei.

Emisarul special al UNHCR, Vincent Cochetel, a cerut intensificarea cooperării cu autoritățile locale și sporirea finanțării din partea țărilor donatoare. El a subliniat importanța îmbunătățirii accesului la metode legale de migrație și a serviciilor de protecție pentru migranți.

Raportul UNHCR indică faptul că sute de mii de oameni din Africa subsahariană, Asia și Orientul Mijlociu își riscă viața în fiecare an, subestimând adesea pericolele călătoriei, care includ moartea în deșerturi sau abuzuri grave ale drepturilor omului.

Cochetel a subliniat că mulți migranți ajung în zone greu accesibile, iar serviciile de asistență ar trebui să fie instalate în aceste locuri. Potrivit UNHCR, majoritatea celor nevoiți să se refugieze trăiesc în prezent în țări cu venituri mici și mijlocii.

Conform OIM, peste 280 de milioane de oameni sunt migranți internaționali, reprezentând 3,6% din populația globală. În decembrie anul trecut, statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord istoric privind gestionarea fluxului de migranți, incluzând controale mai stricte la sosire și un mecanism de solidaritate între statele membre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!