Sari la conținut

Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe va introduce un purtător de cuvânt generat de inteligența artificială (AI)

Această entitate digitală va fi responsabilă de interpretarea informațiilor și va purta numele de Victoria Shi, un nume care simbolizează victoria țării în fața invaziei rusești, alături de un nume de familie care în limba ucraineană înseamnă pur și simplu “AI”.

Prin intermediul unui comunicat, Ministerul a subliniat că această mișcare reprezintă o premieră în istoria sa și va implica utilizarea tehnologiilor de inteligență artificială pentru a genera comentarii oficiale pentru mass-media. Cu toate acestea, comunicatele vor fi redactate și verificate de către persoane reale, iar rolul inteligenței artificiale va fi limitat la partea vizuală.

Victoria Shi, avatarul digital, a făcut deja prima sa apariție într-un videoclip postat pe YouTube, în care și-a prezentat natura digitală și a evidențiat faptul că textul pe care-l prezintă a fost creat de inteligența artificială. Cu toate acestea, este important de menționat că ea nu va înlocui purtătorul de cuvânt oficial al Ministerului și va gestiona exclusiv afacerile consulare.

Această inițiativă evidențiază evoluția rapidă a tehnologiei de inteligență artificială și modul în care aceasta devine tot mai integrată în diverse domenii ale vieții și ale administrației publice.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!