Sari la conținut

Ministru britanic, despre semnalele Moscovei după atacul de vineri: „Știm că Putin creează o cortină de fum propagandistică”

Ministrul britanic de finanţe Jeremy Hunt a pus duminică la îndoială versiunea preşedintelui rus Vladimir Putin după atacul sângeros de vineri seara de la periferia Moscovei, spunând că are „foarte puţină încredere” în ceea ce a spus guvernul rus, relatează AFP și Agerpres.

Reacția Londrei vine după ce Putin a promis sâmbătă că îi va „pedepsi” pe toţi cei responsabili pentru atentatul care s-a soldat cu cel puţin 133 de morţi într-o sală de concerte de lângă Moscova, afirmând că atacatorii au fost arestaţi în timp ce se îndreptau către Ucraina, fără a menţiona revendicarea grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

​Preşedintele Volodimir Zelenski l-a acuzat sâmbătăpe Vladimir Putin că încearcă „să dea vina” pe Ucraina după atacul sângeros comis vineri.

„Știm că Putin creează o cortină de fum propagandistică”

„Orice pierdere de vieţi civile este absolut îngrozitoare, chiar dacă se întâmplă în ţări a căror guvernare o dezaprobăm ferm şi nu putem decât să sperăm că vinovaţii sunt prinşi”, a declarat Jeremy Hunt pentru televiziunea Sky News.

Întrebat însă despre explicaţiile oferite de Moscova, ministrul britanic a spus că are „foarte puţină încredere în ceea ce spune guvernul rus”.

„Ştim că el creează o cortină de fum propagandistică pentru a apăra o invazie complet diabolică a Ucrainei”, a continuat el.

„Accept ceea ce spune guvernul rus cu mare prudenţă (…) după ce am vazut din partea lor în ultimii ani”, a spus Jeremy Hunt.

Duminică a fost declarată zi de doliu naţional în Rusia după masacrul comis vineri, cel mai sângeros atac de pe teritoriul european revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Indivizi au pătruns în sala de spectacole Crocus City Hall, înainte de a deschide focul cu arme automate asupra mulţimii şi de a declanşa un incendiu cu un lichid inflamabil, provocând moartea a cel puţin 133 de persoane.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!