Sari la conținut

Ministrul apărării din Italia, Guido Crosetto, critică recentele declarații ale președintelui Franței, Emmanuel Macron

Îi critică referitor la posibila desfășurare de trupe franceze în Ucraina, considerând că acestea escaladează tensiunile existente.

„Nu este rolul meu să critic un președinte al unei națiuni aliate cum este Franța, însă mă întreb care este scopul și beneficiul acestor afirmații, deoarece ele contribuie obiectiv la creșterea tensiunilor”, a spus Crosetto într-un interviu acordat ziarului Corriere della Sera, conform Agerpres.

Crosetto a subliniat constanta poziție a Italiei de a nu se implica militar în mod direct în conflictul ucrainean, deși sprijină Ucraina. „Este esențial să ajutăm Ucraina să prevină escaladarea conflictului și să căutăm căi de dialog, începând cu intensificarea eforturilor diplomatice. Un conflict extins ar însemna pierderi semnificative pentru Italia”, a adăugat el.

Ministrul a reiterat și că legislația italiană interzice explicit implicarea militară directă, cu excepția situațiilor în care există un mandat internațional, cum ar fi implementarea unei rezoluții a ONU.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!