Sari la conținut

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat la Digi24 că traficul de droguri în România nu a fost abordat pragmatic de către stat și că vârsta consumatorilor este în scădere, menționând un caz de consumator de doar 8 ani care a ajuns la spital.

“Fenomenul drogurilor nu a fost întotdeauna tratat în mod pragmatic de statul român. Trebuie să recunosc că nu am fost întotdeauna realiști în abordarea unei vulnerabilități extrem de serioase. Am observat cifrele prezentate și sunt absolut convinsă că dinamica acestui fenomen trebuie să ne îngrijoreze constant. Da, avem consumatori din ce în ce mai tineri. Am discutat cu diverși specialiști și am aflat că cel mai tânăr român care a consumat droguri avea doar 8 ani și a fost dus la spital”.

Gorghiu a subliniat că scăderea vârstei de consum nu se limitează doar la canabis, care este cel mai întâlnit drog în România și cel mai întâlnit drog de risc în Europa, ci și în cazul substanțelor psihoactive.

Recent, ministrul Justiției a anunțat că se va opune unor măsuri precum cele prevăzute în proiectul de lege care dezincriminează posesia de canabis pentru consum propriu, în limita a trei grame.

“Cel mai consumat drog în rândul tinerilor din România este canabisul. De asemenea, canabisul este cel mai consumat drog la nivel european și reprezintă un drog de risc. Pornind de la consumul de canabis, care acum este de trei grame, mâine putem ajunge să ne întrebăm de ce trei și nu 15 grame? De ce 15 și nu 100? De ce 100 de grame și nu un kilogram de canabis? Astfel, deschidem ușa larg unor alte tipuri de droguri extrem de periculoase”, a explicat Gorghiu.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!