Sari la conținut

Ministrul ucrainean al agriculturii a fost arestat la o zi după demisie

Un tribunal ucrainean a dispus vineri arestarea ministrului Agriculturii, Mikola Solski, într-un dosar în care este acuzat de implicare într-o achiziție ilegală de terenuri de stat în valoare de aproximativ 7 milioane de dolari, conform informațiilor furnizate de Reuters, scrie sursa.

Mikola Solski, ministrul ucrainean al agriculturii, neagă acuzațiile, care se referă la fapte presupuse săvârșite în perioada 2017-2021, anterior numirii sale în funcția de ministru al agriculturii.

Judecătorul care a ordonat arestarea politicianului a stabilit o cauțiune de 75,7 milioane de grivne (aproximativ 1,9 milioane de dolari).

Chiar dacă Solski și-a înaintat demisia joi, din punct de vedere tehnic rămâne în funcție până când Parlamentul confirmă demisia sa.

El este primul ministru din administrația lui Volodimir Zelenski care este suspectat într-un caz de corupție.

Agenția națională anticorupție a anunțat marți că Mikola Solski este suspectat că a confiscat terenuri publice în valoare de „aproape 6,9 milioane de euro” și că a „încercat să își însușească alte terenuri” în valoare de aproape 4,5 milioane de euro.

Potrivit autorităților, în acest scop, el a colaborat cu funcționari din cadrul departamentului de stat de cadastru și cartografie.

Între anii 2017 și 2021, aceștia sunt suspectați că au obținut ilegal aproape 2.500 de hectare în regiunea Șumi, din nord-estul țării, printr-un sistem presupus de sustragere a documentelor oficiale.

Mikola Solski a lucrat pentru o firmă de avocatură până în 2019, conform biografiei sale oficiale. A fost ales în parlament în acel an și numit ministru în martie 2022.

De asemenea, inculpații au încercat să obțină alte 3.282 de hectare de teren, dar au fost „împiedicați” să facă acest lucru de procurori și ofițeri anticorupție, a declarat agenția națională anticorupție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!