Sari la conținut

Mișcările precipitate de blindate dezvăluie noua strategie a Rusiei pe frontul din Ucraina

Rusia încearcă să spargă linia de apărare ucraineană cu asalturi mecanizate înainte ca noroiul de primăvară să împiedice mișcările blindatelor, iar sosirea de noi ajutoare occidentale să consolideze poziția forțelor Kievului, arată o analiză a experților de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). Înalți ofițeri ucraineni au avertizat deja, pentru Politico, că linia frontului este în pericol să se prăbușească în unele puncte, scrie sursa.

Forțele rusești au lansat în ultimele săptămâni mai multe atacuri mecanizate ample împotriva Ucrainei, ceea ce sugerează că Moscova speră să reușească o pătrundere prin linia de apărare, înainte ca forțele Kievului să primească mai multe ajutoare occidentale, spune analiza ISW, un think-tank cu sediul la Washington DC.

Ucraina a reușit până acum să respingă aceste asalturi, care au constat în infanterie sprijinită de blindate, în ciuda faptului că se confruntă cu o criză de arme și muniție.

Asalturile s-au derulat în ultimele săptămâni, primul dintre ele având loc, se pare, pe 20 martie, potrivit ISW.

Chiar oficialii de la Kiev au declarat că trupele ucrainene au respins un asalt de amploare în apropiere de Lîman, la nord de Bahmut. Imagini geolocalizate publicate de oficiali au arătat forțele ucrainene luptând cu vehiculele blindate rusești în zonă.

Pe 30 martie, forțele ucrainene de lângă Tonenke, la vest de Avdiivka, păreau să fi obținut o victorie mai mare, respingând un asalt mecanizat rusesc de mărimea unui batalion. Un militar a declarat că Ucraina a distrus 12 din cele 36 de tancuri rusești și opt din cele 12 vehicule de luptă ale infanterie.

Imagini video au arătat o parte din bătălia intensă, inclusiv tancuri rusești devastate de rachetele ghidate antitanc lansate de ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!