Sari la conținut

„Miza este mai mare ca niciodată”: SUA se pregătește de război cu China și desfășoară deja exerciții

Concentrare militară Războiul Rusia-Ucraina Conflictul China-Taiwan „Mizele mai mari ca niciodată”: SUA se pregătește de război cu China și se antrenează deja.

Potrivit jurnaliștilor, China și-a extins semnificativ influența în Oceanul Pacific prin construirea de insule artificiale pentru avanposturi militare în Marea Chinei de Sud. Videoclip înrudit După 20 de ani de lupte terestre în Orientul Mijlociu, pușcașii de marina americani sunt dornici să se adapteze bătăliilor pe insulă care ar putea erupe dacă Washingtonul și Beijingul vor intra în război. The Washington Post scrie despre asta.

Potrivit jurnaliştilor, Statele Unite formează mici unităţi mobile care ar trebui să culeagă informaţii, să ajute flota Pacificului şi să scufunde nave cu rachete cu rază medie de acţiune. Astfel, SUA se pregătește să respingă o posibilă agresiune chineză împotriva Taiwanului, Japoniei și a altor aliați. Publicația scrie că noile unități sunt concepute ca parte a unei strategii mai ample de sincronizare a acțiunilor soldaților, marinarilor, marinarilor și aviatorilor americani cu forțele armate ale aliaților și partenerilor din Oceanul Pacific. Atenția Pentagonului se concentrează asupra zonei care se întinde din Japonia până în Indonezia.

Cu toate acestea, China consideră această zonă drept sfera sa de influență. Analiştii sunt siguri că strategia generală a Statelor este promiţătoare. Cu toate acestea, se confruntă deja cu obstacole semnificative, inclusiv provocări logistice, livrarea la timp a echipamentelor și a noii tehnologii și o industrie de apărare suprasolicitată. În plus, există incertitudine dacă partenerii regionali americani vor permite trupelor americane să lupte pe insulele lor. “Ultima parte este cheia. Beijingul vede strategia SUA de aprofundare a aliantelor de securitate in Pacific ca pe o escaladare care ii deranjeaza pe unii oficiali din tarile partenere care se tem ca ar putea fi atrasi intr-un conflict intre cele doua state”, se spune in articol.

Potrivit jurnaliştilor, miza este acum mai mare decât oricând. Militarizarea Chinei: ceea ce se știe Publicația scrie că investițiile agresive în modernizarea militară și în apărare ale Beijingului din ultimele două decenii au pus sub semnul întrebării capacitatea SUA de a controla mările și cerurile în orice conflict din Pacificul de Vest. Se pare că China și-a extins semnificativ influența în Pacific, construind insule artificiale pentru avanposturi militare în Marea Chinei de Sud și căutând să extindă bazele în oceanele Indian și Pacific.

Potrivit jurnaliştilor, China are nu numai cea mai mare armată, marina şi forţa aeriană din regiune, ci şi un avantaj în interiorul ţării. Are aproximativ 1 milion de soldați, peste 3.000 de avioane și peste 300 de nave în imediata apropiere a oricărei bătălii potențiale. Între timp, navele și aeronavele americane trebuie să parcurgă mii de kilometri sau să se bazeze pe bunăvoința aliaților pentru a desfășura trupe și arme.

Articolul spune că Taiwanul se află sub punctul de mirare al Chinei. Șeful Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, a promis că va reuni insula cu China continentală, dacă va fi necesar prin forță. O invazie reușită nu numai că ar provoca pierderi masive de vieți omenești și distrugeri în Taiwan, dar ar avea și consecințe economice catastrofale prin perturbarea celei mai avansate industrii a semiconductoarelor din lume și a transportului maritim pe unele dintre cele mai aglomerate căi maritime din lume.

Se va aminti că în martie, șeful Comandamentului Indo-Pacific al SUA, amiralul John Aquilino, a declarat că China vrea să atace Taiwanul în 2027. Potrivit acestuia, Forțele Armate ale Republicii Populare Chineze au crescut numărul avioanelor de luptă cu 400 și al navelor mari de război cu 20 de unități în trei ani.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!