Sari la conținut

Moartea șefului Wagner, Evgheni Prigojin, confirmată prin analize genetice. Anunțul Comitetului rus de anchetă

Moartea şefului grupării paramilitare ruse Evgheni Prigojin a fost confirmată în urma unor analize genetice a cadavrelor găsite după prăbuşirea unui avion miercuri în regiunea Tver, la aproximativ 180 de kilometri nord-vest de Moscova, anunţă duminică Comitetul rus de anchetă, relatează AFP și News.ro.

Comitetul rus de anchetă anunţă că identităţile celor zece victime au fost stabilite şi corespund pasagerilor de pe listă.

În urma unor „expertize genetice moleculare” s-a stabilit că identităţile celor zece victime ale căror corpuri au fost găsite după prăbuşire, „corespund listei” pasagerilor şi membrilor echipajului avionului, între care se află şi Evgheni Prigojin, anunţă într-un cominicat Comitetul rus de anchetă, un organism însărcinat cu principalele investigaţii în Rusa.

Comitetulo nu oferă alte detalii.

Agenţia rusă de transport aerian Rossaviatsia a confirmat, săptămâna aceasta, prezenţa lui Evgheni Prigojin la bordul unui avion privat de tip Embraer Legacy, care efectua un zbor de la Moscova la Sankt Petersburg.

În total, tei membri ai echipajului şi şapte pasageri erau prezenţi în avion.

Mâna dreaptă a lui Evgheni Prigojin, Dmitri Utkin, un fost ofiţer din cadrul unei unităţi speciale a serviciilor militare de informaţii (GRU) şi comandantul operaţional al Wagner se află, la rândul său, între victme.

Această prăbuşire a avut loc la două luni după o rebeliune efemeră a lui Evgheni Prigojin, la 23-24 iunie, care a condus imediat la suspiciuni cu privire la un asasinat orchestrat la vârful puterii ruse.

Însă anchetatorii nu au spus nimic, pentru moment, despre pistele pe care le examinează şi nu au evocat nici teza unui accident şi nici a unei bombe, a unei rachete de tip sp-aer sau a unei erori de pilotaj.

La Washington, Paris, Berlin sau Kiev, oficiali de rang înalt au dat de înţeles că suspectează în mod direct Kremlinul.

Kremlinul a dezminţit că a ordonat o asasinare a lui Evgheni Prigojin şi a respins drept „speciulaţii” şi „minciuni absolute” aceste acuzaţii.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!