Sari la conținut

Moldova a devenit prima națiune cu care UE a încheiat un acord de securitate

Uniunea Europeană și Moldova au semnat un acord privind parteneriatul de securitate, considerat primul de acest fel pentru UE, transmite sursa.

Potrivit „Adevărul European”, acest anunț a fost făcut de Josep Borrell, șeful diplomației Uniunii Europene.

Borrell a subliniat că acordul cu Moldova este o premieră pentru UE. Documentul a fost semnat de premierul Dorin Recean, reprezentând Republica Moldova, și de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate al Uniunii Europene.

“Moldova este prima țară care a semnat un acord cu UE privind parteneriatul în domeniul apărării și securității. Acest parteneriat va spori stabilitatea țării și ne va permite să abordăm împreună provocările comune de securitate, să facem acțiunile noastre mai eficiente și să inițiem cooperarea în domenii noi”, a declarat Borrell.

Anunțul privind semnarea acordului a fost făcut săptămâna trecută.

De asemenea, reamintim că UE, împreună cu statele sale membre, pregătește un acord de securitate cu Ucraina, ca urmare a Declarației G7 de la Vilnius.

Ziarul german Welt am Sonntag, care a raportat inițial despre proiectul de acord dintre Ucraina și Uniunea Europeană, a menționat că acordul ar putea fi finalizat până la sfârșitul lunii iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!