Sari la conținut

Momentul în care o polițistă îl aleargă pe atacatorul din mall-ul din Sydney și îl oprește

Bărbatul care a înjughiat mortal mai multe persoane într-un mal din orașul australian Sydney a fost împușcat de o polițistă. Momentul în care ofițerul l-a alergat prin centrul comercial pentru a-l prinde a fost imortalizat de oamenii care se aflau la fața locului.

Bărbatul înarmat cu un cuțit a început să alerge oamenii care se aflau la cumpărături în mall.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini cu individul care fugărea vizitatorii centrului comercial.

Un al moment surprins a fost cu un bărbat care s-a apărat de bărbatul care avea arma albă care urca spre el pe scara rulanta.

7News Australia a publicat și imaginile cu polițista care l-a neutralizat pe atacator în cele din urmă.

Șase persoane au fost ucise într-un atac cu armă albă la Bondi Junction Westfield, un centru comercial cu șase niveluri din estul orașului Sydney, conform The Guardian și Reuters.

Atacatorul, un bărbat în vârstă de 40 de ani care nu a fost încă identificat oficial de poliție, a fost de asemenea ucis – el a fost împușcat mortal de poliție. Se crede că acesta a acționat singur, iar atacul nu este considerat a fi legat de terorism.

Poliția a declarat că „mai multe persoane” au fost rănite în atacul de sâmbătă, la scurt timp după ora 15.00. Unele au răni grave sau critice.

Printre răniți se numără și un bebeluș de nouă luni care a fost operat și este tratat la spital. Surse din cadrul poliției au declarat pentru Guardian Australia că mama bebelușului a fost cea de-a șasea victimă a atacului și a murit la spital după ce a fost înjunghiată.

Martor: Atacatorul era în delir

Ayush Singh, în vârstă de 25 de ani, lucra într-o cafenea din mall când a văzut atacatorul și apoi a auzit focuri de armă în timp ce poliția intervenea.

„L-am văzut pe tipul cu cuțitul alergând și urmărind oameni. În timp ce trecea chiar pe lângă mine, am auzit două sau trei focuri de armă și tipul a fost neutralizat”, a declarat el pentru Reuters.

„Oamenii din jurul meu erau îngroziți. Erau câteva doamne pe care le-am ajutat să le duc într-un loc sigur în interiorul cafenelei”.

Alți doi martori au declarat pentru Reuters că au auzit împușcături.

„Chiar și la 20 de minute după ce oamenii au fost scoși în grabă din mall, am văzut echipe SWAT de care cercetau străzile din jur”, a declarat un martor.

Celălalt martor a spus că a văzut o femeie întinsă pe jos și s-a adăpostit într-un magazin de bijuterii.

Un martor ocular a vorbit despre polițista care l-a împușcat pe atacator pentru postul public de televiziune ABC.

„Dacă nu-l împușca, ar fi continuat, era în delir”, a spus bărbatul, care nu și-a dat numele. „Ea s-a dus la el și îi făcea resuscitare. Avea o lamă mare și frumoasă pe el. Arăta ca și cum ar fi fost dezlănțuit”.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!