Sari la conținut

Momentul în care o rachetă lovește spitalul de copii „Okhmatdyt”din Kiev

Înregistrările video care arată momentul în care spitalul „Okhmatdyt” din Kiev, cel mai mare spital pentru copii din Ucraina, a fost lovite de o rachetă sugerează că aceasta a fost lansată, cel mai probabil, de forțele armate ale Rusiei, potrivit primei anchete independente desfășurate de ONU, conform informațiilor Reuters, scrie sursa.

Atacul a avut loc în timpul unei serii de raiduri aeriene rusești care au avut ca rezultat moartea a 41 de persoane luni în mai multe regiuni ale Ucrainei, inclusiv copii. Pe platformele de socializare au apărut imagini dramatice cu operațiunile de salvare ale persoanelor surprinse sub dărâmăturile spitalului „Okhmatdyt”.

Alte înregistrări apărute încă de luni au arătat momentul impactului rachetei asupra spitalului din Kiev:

„Analiza înregistrărilor video și evaluarea de la fața locului sugerează cu o probabilitate ridicată că spitalul pentru copii a fost lovit direct de o rachetă, și nu a fost avariat de o rachetă de interceptare dintr-un sistem de apărare antiaerian”, a declarat Danielle Bell, șefa misiunii ONU pentru Monitorizarea Situației privind Drepturile Omului din Ucraina, într-o conferință de presă susținută prin videoconferință de la Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!