Sari la conținut

Mugur Isărescu este susținut de Ciolacu pentru un nou mandat la şefia BNR: România are nevoie de stabilitate monetară

Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că îl susţine pe Mugur Isărescu, 74 de ani, aflat de peste trei decenii la cârma Băncii Naționale, pentru un nou mandat deoarece „România are nevoie de stabilitate monetară”.

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR.

„România are nevoie de stabilitate monetară şi cred că domnul Isărescu trebuie să mai ia un mandat”, a răspus Marcel Ciolacu.

Premierul a mai fost întrebat dacă nu mai e nimeni altcineva care să-l poată înlocui pe Mugur Isărescu, guvernator al BNR încă din 1990.

„Vedeţi contextul! În acest moment, eu îmi doresc stabilitate monetară şi domnul Isărescu pe plan internaţional e un om recunoscut. Vorbesc din funcţia de prim-ministru. Trebuie un partener la BNR. Vedem că am ţinut cursul, n-a crescut dobânda cât a crescut în alte state. E normal să discut cu guvernatorul. Credeţi că această scădere a inflaţiei se face fără un mecanism bine gândit şi fără discuţii foarte serioase despre unde trebuie să intervină statul? Pentru această perioadă, încă de instabilitate economică, fragilă, cred că e persoana potrivită”, a conchis Ciolacu.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!