Sari la conținut

NATO construiește în România cea mai mare bază militară din Europa

Alianța militară a început să construiască în România cea mai mare bază militară de pe continent. NATO urmărește să-și consolideze astfel capacitățile de la Marea Neagră, pentru a contracara activitatea Rusiei în regiune, potrivit sursei.

Proiectul în valoare de 2,7 miliarde de dolari (2,5 miliarde de euro) vizează extinderea bazei aeriene Mihail Kogălniceanu, situată în apropiere de Constanta. Noua unitate va avea un perimetru de aproape 32 km și se va întinde pe aproximativ 2.800 de hectare, relatează Newswewk.

Totodată, potrivit Euronews, în această săptămână au început lucrările de construcție la infrastructura de bază, precum drumurile de acces și rețeaua de alimentare cu energie electrică. Mai multe piste noi vor fi construite pentru a sprijini operațiunile de diferite tipuri ale aviației militare.

După încheierea lucrărilor, baza din Constanța va fi mai mare decât cea de la Rammstein din Germania, iar aici vor fi găzduiți aproximativ 10.000 de membri ai personalului NATO și familiile acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!