Sari la conținut

„Ne organizăm ca şi cum acest război va mai dura câteva luni sau chiar mai mult”. UE promite Kievului livrări de arme în funcţie de nevoile sale

​Europa îşi va intensifica eforturile de a livra arme şi muniţii pentru a ajuta Kievul să organizeze contraofensiva împotriva armatei ruse care i-a invadat teritoriul la începutul anului 2022, a declarat comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, într-un interviu acordat publicaţiei Le Parisien Dimanche, relatează Reuters, conform News.ro.

  • „Ne vom intensifica eforturile pentru a livra arme şi muniţii, pentru că acesta este un război de înaltă intensitate, în care acestea joacă un rol crucial.
  • Ne organizăm ca şi cum acest război va mai dura câteva luni sau chiar mai mult”, a declarat Thierry Breton.

Fostul ministru francez de finanţe aminteşte că Europa s-a angajat să furnizeze „în următoarele 12 luni un milion de muniţii de calibru mare: 155 mm, 152 mm, 122 mm, 120 mm, reprezentând calibre la standardele NATO şi la standardele ţărilor din fostul bloc sovietic, deoarece aceste arme sunt încă folosite de ucraineni”.

Thierry Breton aminteşte, de asemenea, deblocarea de către Uniunea Europeană a unui pachet de 500 de milioane de euro pentru a furniza Ucrainei muniţie suficientă.

  • „Este pentru prima dată când ne coordonăm eforturile pentru a fabrica împreună arme şi muniţii. Europa apărării avansează cu viteză maximă”, a spus el.

Oficial de la Kiev: Pentru a învinge Rusia, Ucraina are nevoie de mai multe arme de precizie cu o rază de acţiune de 200 de kilometri

Ucraina are nevoie de mai multe arme de precizie cu o rază de acţiune de 200 de kilometri pentru a-şi „consolida” ofensiva și pentru a învinge Rusia, spune unul dintre adjuncţii ministrului apărării de la Kiev, citat de CNN.

„Ucraina preia iniţiativa”, dar pentru a învinge Rusia are nevoie de arme de precizie cu rază lungă de acţiune, a declarat sâmbătă Volodimir Havrilov într-o înregistrare video postată pe contul de Telegram al Ministerului Apărării din Ucraina.

  • „Toate planurile noastre militare sunt puse în aplicare în conformitate cu evaluările.
  • Principalul lucru în războiul modern este de a avea o conştientizare a situaţiei – pentru a cunoaşte poziţia inamicului şi pentru a putea lansa lovituri de precizie pe distanţe lungi. Adică, să avem arme capabile să lovească inamicul la o distanţă de până la 200 de kilometri”, a spus el.

Oficialul a adăugat că Ucraina urmează să primească avioane care o vor apăra în primul rând de rachetele ruseşti.

„A trecut mai mult de un an de război şi suntem încrezători că îi vom învinge pe invadatorii ruşi, împreună cu partenerii noştri care ne oferă tot ceea ce avem nevoie”, a mai spus Havrilov.

În luna mai, Marea Britanie şi Olanda au creat o „coaliţie internaţională” pentru a ajuta Ucraina să aibă avioane de luptă F-16. De când a început invazia rusă, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a luptat să obţină avioane F-16, dar aliaţii au fost reticenţi, din cauza temerilor că acestea ar putea fi folosite pentru atacuri pe teritoriul rusesc, ceea ce ar putea declanşa o escaladare între NATO şi Rusia.

După ce a declarat, la începutul acestui an, că Ucraina nu are nevoie de avioane de luptă, preşedintele american Joe Biden a revenit asupra obiecţiilor sale, semnalând aliaţilor europeni că va permite livrarea de F-16 către Ucraina.

Luna trecută, prim-ministrul ucrainean Denîs Şmîhal a confirmat că grupuri de piloţi ucraineni au fost selectate pentru pregătire în Marea Britanie, unde vor învăţa să piloteze avioane de luptă moderne.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!