Sari la conținut

Nicușor Dan, despre lupta cu rechinii imobiliari: Cel mai mult într-un proces mi s-au cerut despăgubiri de 75 milioane lei pe persoană fizică / Ce restanțe are primarul după 3 ani de mandat

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost dat în judecată de circa 60 de ori fiindcă nu a dat autorizații de construire sau PUZ-uri pe care le consideră nelegale, iar cel mai mult într-un proces de genul acesta dezvoltatorii imobiliari i-au cerut daune de 75 milioane lei, a declarat edilul într-un interviu acordat HotNews.ro, spunând însă că a câștigat majoritatea litigiilor. În ceea ce privește blocarea în instanță a PUZ-urilor de Sector, care betonau zeci de hectare de spațiu verde și permiteau construirea de blocuri între case, primarul spune că lupta cea mai grea a fost cu chiar cu instituțiile statului: „Într-o țară normală și prefecții din acel moment și șeful Inspectoratului de Stat în Construcții, în opinia mea, ar fi în pușcărie în momentul ăsta”, a spus Nicușor Dan.

De ce bucureștenii încă nu au apă caldă și căldură în fiecare zi, de ce nu s-a rezolvat problema traficului în București, când vom avea trenul metropolitan- Nicușor Dan a vorbit despre ce a făcut în cei trei ani de mandat la Primăria Capitalei și de ce a rămas cu atâtea restante.

Principalele declarații

Despre organizarea alegerilor locale în luna iunie

Noi avem un deficit de informare care vine dintr-un deficit de obiectivitate a mass-media. Când tu ai două alegeri suprapuse, posibilitatea omului de a ajunge la informație este mai dificilă. Deci, nu e deloc corect să suprapui două rânduri de alegeri. După aceea, un primar în funcție la primul mandat, cum sunt eu, dar nu vorbesc de mine aici, are 3,5 ani în care să vină cu un raport. Acum, decalând termenul, acesta se reduce la 3 ani. Deci noi suntem evaluați pe o muncă pe care am făcut-o în 3 ani. Eu, în plus, un an am plătit datorii fără să am posibilitatea să fac prea multe.

Evident că mi-ar fi plăcut să fie alegerile la termen, mi-ar fi plăcut ca ele să fie separate de alegerile parlamentare, să fie numai alegerile locale. Dar suntem în această situație și sunt gata să intru în luptă.

Sunt două dificultăți, fiindcă noi primari vor prelua mandatele după 6 luni. În primul rând, dacă ai un primar care iese din mandat, evident că nu mai ascultă nimeni de el. Și doi, e o problemă de majoritate în Consiliu, pentru că ai o majoritate care a funcționat până atunci și ai o posibilă altă majoritate, dată de noua configurație. Și atunci consilierii, ăia care sunt, o să fie jumătate din consilieri care sunt în mandat, dar știind că nu o să mai aibă un viitor mandat, nu o să mă asculte de partidele lor. O să fie o situație foarte instabilă în acele 4-6 luni până la instalarea noului primar și a noului Consiliu.

Despre șansele de a câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei

Suntem în aceeași paradigmă în care am fost și acum 4 ani și acum 8 ani. Avem un partid puternic pe stânga, PSD-ul, cu orice candidat vine ia 35-40%. Intenția mea de vot e tot pe acolo. Alegerile sunt într-un singur tur. Ar fi fost bine să fie în două, dar nu mai deschidem subiectul ăsta. Lupta se va polariza între acești doi candidați. Și atunci eu mizez, că așa cum s-a întâmplat în 2020, publicul de dreapta, care e majoritar București, o să facă o comparație între ce am făcut noi 3 ani, ce a făcut o administrație PSD în 12 ani- Oprescu, Firea- și o să votez în consecință.

Am văzut mai multe sondaje. Ultimul pe care l-am văzut îmi dădea 36%. Cele dinainte erau între 30 și 35% intenție de vot. Eram pe o pantă crescătoare și de asta strict personal mi-ar fi plăcut ca alegerile să fie în septembrie, pentru că oamenii vorbesc, află de lucruri care s-au întâmplat și panta asta de creștere ar continua. Niciodată nu vorbesc în numele electoratului, pentru că ăsta e momentul democrației, în care politicienii fac un pas în spate și cetățenii decid care le este viitorul.

Despre candidatul PNL – PSD: O să fie un nume, cu micile lui particularități, dar o să reprezinte PSD-ul de fapt, în București, asta o să fie alegerea.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!