Sari la conținut

Nikolai Patrușev a fost numit consilier la Kremlin de către Putin, după ce a fost eliberat din funcția de șef al Consiliului de Securitate

Un adept al poziției dure a Kremlinului și un aliat de lungă durată al lui Vladimir Putin, Nikolai Patrușev, va rămâne în apropierea președintelui, după ce a fost eliberat din funcția de șef al Consiliului de Securitate și numit consilier la Kremlin, conform informațiilor furnizate de Reuters, scrie sursa.

În plus, alt aliat de încredere al lui Putin, Alexei Diumin, a fost numit și el consilier la Kremlin. În același timp, Maxim Oreșkin, consilierul economic al lui Putin, a fost desemnat adjunct al șefului de cabinet, conform unui anunț făcut marți de Kremlin.

Anton Vaino rămâne în funcția de șef al cabinetului, cu Alexei Gromov și Serghei Kiriienko ca prim-adjuncți. Dmitri Peskov își păstrează funcția de secretar de presă.

Șoigu a fost plasat în funcția de secretar al Consiliului de Securitate, o mutare care se aliniază cu strategia obișnuită a lui Putin de a marginaliza oficialii din domeniul securității, acordându-le roluri mai puțin influente, în loc să îi demită în mod direct. Totuși, această numire sugerează, conform analistului Stanovaia, că importanța reală a Consiliului de Securitate în ierarhia statului ar putea să nu fie atât de mare pe cât se presupune de obicei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!