Sari la conținut

Noul serial „Shogun” a reușit un lucru tot mai rar / Elon Musk s-a supărat și pe Windows / Franciza „Terminator” se extinde cu încă un titlu

Noul serial „Shogun” a reușit un lucru tot mai rar ● Sezonul 2 al „The Rings of Power” ar urma să apară anul acesta ● „Fourteen Days”, o carte de la 36 de autori în vogă ● Elon Musk s-a supărat și pe Windows ● Wikipedia nu mai consideră CNET o sursă de încredere ● Paramount face un nou film „The Naked Gun” cu Liam Neeson ● Franciza „Terminator” se extinde cu încă un titlu

Noul serial „Shogun” a reușit un lucru tot mai rar

Lansat marțea aceasta, când au fost difuzate simultan primele două episoade, noul serial Shogun al televiziunii americane FX a reușit un lucru tot mai rar în ziua de azi, să împace și capra, și varza, adică să fie pe larg apreciat atât de criticii de film, cât și de spectatori. Pe agregatorul de recenzii Rotten Tomatoes el are o rată a aprobării de 99% de la specialiști și de 94% din partea publicului larg.

Pe Metacritic noul Shogun are un rating de 84 / 100 din partea criticilor și o notă medie de 8,9 / 10 de la spectatorii obișnuiți, în timp ce pe IMDb, unde poate vota toată lumea în condiții egale, nota e de 9,3 / 10. „Strălucitorul Shogun este adevărata epopee TV pe care o așteptați”, titrează USA Today în recenzia sa, în condițiile în care prima serie din anii 1980 s-a bucurat de un succes enorm în Statele Unite.

Deși deocamdată nu au fost publicate ratingurile Nielsen, care măsoară audiențele în SUA, pe ultima săptămână, site-ul de specialitate Flix Patrol arată că, online cel puțin, Shogun a devenit rapid cel mai urmărit serial al celor de la Disney. Serialul e în streaming pe Disney+ întrucât televiziunea FX este deținută de gigantul divertismentului fondat de Walt Disney cu 100 de ani în urmă.

Succesul noului serial vine probabil ca o ușurare uriașă pentru Disney în condițiile în care compania americană a fost acuzată vocal în ultimii ani că vine cu filme și seriale „woke”, franciza sa de supereroi Marvel e în criză și tot mai multe producții de la Hollywood ce se adresează publicului larg eșuează sau sunt repudiate virulent de public, deși sunt ridicate în slăvi de către criticii de film.

„Cred că publicul se poate aștepta cu adevărat de la Shogun să spună o poveste epică. Cred că luăm foarte în serios faptul că cerem publicului să se uite la o poveste cu o durată de 10 ore și promit spectatorilor că îi vom duce undeva unde nu au mai fost înainte”, a declarat Justin Marks, unul dintre cei doi creatori ai noului serial, într-un interviu exclusiv acordat HotNews.ro înainte de premiera seriei.

Sezonul 2 al „The Rings of Power” ar urma să apară anul acesta

Și că tot făceam menționam de producții care au fost primite radical diferit de către spectatori comparativ cu criticii de film, cei de la THR au scris zilele trecute că următorul sezon al serialului The Lord of the Rings: The Rings of Power urmează să aibă premiera cândva anul acesta. Deși Amazon nu a confirmat deocamdată oficial informația, e aproape sigur că sursele celor de la THR știu ce vorbesc.

Când spun asta mă bazez nu doar pe faptul că site-ul THR (The Hollywood Reporter, ca să nu folosesc doar acronimul) a demonstrat de-a lungul anilor că are printre cele mai de încredere surse din industria cinematografică americană, ci fiindcă și lansarea anul acesta ar fi cât se poate de firească: filmările pentru sezonul 2 s-au încheiat în vara anului trecut, deci e suficient timp la dispoziție pentru postproducție.

Cei de la Amazon au confirmat însă pentru THR că Patrick McKay și JD Payne, cineaștii americani din spatele serialului, au semnat un nou contract pentru a crea și un al treilea sezon al The Rings of Power. Până când va vedea și acesta lumina zilei, amintesc doar că sezonul unu nu i-a dat pe spate pe fani, având o rată a aprobării de doar 38% pe Rotten Tomatoes, deși criticii au fost mult mai impresionați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseşte cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor.
Am înţeles!